Ceaiul English Breakfast și ceaiul negru obișnuit - clasificarea principalelor diferențe
1/1 /2023
Ceaiul este o băutură care a câștigat dragostea aproape tuturor. Este asociat cu serile lungi în familie, conversațiile liniștite, confortul și liniștea. Majoritatea oamenilor preferă ceaiul negru obișnuit sau celebrul English Breakfast, crezând adesea că este vorba de același lucru. Dacă nu este așa, atunci care sunt principalele diferențe dintre ele? Micul dejun englezesc clasic se prepară, de obicei, prin amestecarea frunzelor de ceai de trei origini diferite - India, Sri Lanka și Africa. Acesta este un amestec de ceai indian, Ceylon și Assam, cu un gust și o aromă bogată și corpolentă. Este important de reținut că nu există un standard general acceptat pentru proporțiile de amestec dintr-o anumită plantație, astfel încât profilul de aromă al English Breakfast variază de la un cultivator la altul. În plus, loturile de frunze de ceai cultivate și recoltate de pe aceeași plantație pot varia și în ceea ce privește aroma și gustul. Prin urmare, producătorii de ceai supraveghează în permanență frunzele de ceai din fiecare țară pentru a menține un echilibru în amestecurile English Breakfast care să fie în concordanță cu standardele de referință ale mărcii. Singurul lucru care trebuie să rămână constant este tăria, deoarece esența amestecului este de a crea un gust intens care combină astringența maximă a ceaiului din Kenya, plinătatea maximă a ceaiului Assam și infuzia Ceylon. Conform canoanelor britanice, se recomandă ca English Breakfast să fie preparat în prima jumătate a zilei. Băutura te ajută să te trezești și te înveselește. Cu toate acestea, nu necesită neapărat adăugarea de zahăr și lapte pentru a asigura un gust delicat. Majoritatea băutorilor de English Breakfast preferă un gust curat, nealterat. Un exemplu excelent de amestec bine echilibrat de ceaiuri de plantație de înaltă calitate este English Breakfast de la AHMAD TEA. Acesta combină Assam, Ceylon și Kenya, umplând fiecare ceașcă cu o aromă proaspătă și picantă. Băutura perfectă pentru micul dejun!