de la crestere
pina la băutură

Zvintare

Imediat după recoltare, frunzele sunt așezate pe o tavă lungă și uscate cu aer cald. În cele mai multe cazuri, aerul este furnizat prin mici deschideri în paleți pentru a accelera procesul de uscare. Frunzele devin moi după uscare, ceea ce le împiedică să se rupă atunci când sunt răsucite pe echipament de răsucire a ceaiului în timpul producerii de ceaiuri clasice sau granulare. Pe lângă reducerea conținutului de umiditate, în procesul de ofilire a frunzelor, apar alte modificări biochimice care afectează pozitiv proprietățile ceaiului produs.

FERMENTAȚIE

Imediat după prelucrarea frunzelor, acestea sunt plasate într-o cameră rece, bine ventilată pentru fermentare. Grosimea stratului de frunze asigură controlul asupra temperaturii acestora, a nivelului pierderii de umiditate și a fluxului de oxigen. Această etapă este cea mai importantă, deoarece este cea care formează gustul ceaiului. Dacă procesul de fermentare durează mai mult decât este necesar sau se oprește prematur, atunci gustul ceaiului va fi stricat.

Uscare

Imediat după finalizarea fazei de uscare, frunza de ceai este sortată după mărime și grade, după care este ambalată în ambalaje industriale. Există multe varietăți de ceai, atât clasic, cât și granular, care în dimensiune variază de la firimituri de ceai până la frunze întregi. Doar aproximativ 5% din volumul total de ceai produs păstrează forma unei frunze întregi, pentru astfel de frunze se solicită cel mai mare preț. Cu toate acestea, calitatea ceaiului este determinată nu de mărimea frunzei, ci de faptul că numai cele două frunze de top trebuie colectate de pe ramura tufei de ceai.

Sortare

Imediat după finalizarea fazei de uscare, frunza de ceai este sortată după mărime și grade, după care este ambalată în ambalaje industriale. Există multe varietăți de ceai, atât clasic, cât și granular, care în dimensiune variază de la firimituri de ceai până la frunze întregi. Doar aproximativ 5% din volumul total de ceai produs păstrează forma unei frunze întregi, pentru astfel de frunze se solicită cel mai mare preț. Cu toate acestea, calitatea ceaiului este determinată nu de mărimea frunzei, ci de faptul că numai cele două frunze de top trebuie colectate de pe ramura tufei de ceai.

Faramitare

În acest stadiu, structura venelor frunzelor este distrusă, ceea ce asigură eliberarea de sucuri (catechine și enzime) necesare pentru începerea fermentației. În procesul de prelucrare, frunzele iau forma finală, pe care o puteți vedea în conservele de Ahmad Ti, prezentate în magazine din întreaga lume. Există 2 moduri diferite de prelucrare a frunzelor de ceai: primul este clasic (tradițional), care este utilizat în principal pentru producerea ceaiului de frunze, iar al doilea este C.T.C. (stoarcere-măcinare-răsucire) - pentru producerea ceaiului granulat.

colectare frunzelor

Topul „2 frunze și muguri” sunt asamblate cu atenție și cu îndemânare de o multitudine de lucrători culegători pe plantație. Procesul de recoltare necesită foarte mult timp. Fiecare copac este recoltat la fiecare 5-10 zile, în funcție de zona în care este cultivat. Terenul de deal cu pante abrupte, în majoritatea cazurilor, nu permite utilizarea echipamentelor de înaltă tehnologie. Muncitorul trebuie să culeagă manual mugurele și frunzele din tufiș. Această circumstanță asigură colectarea numai a celor mai buni muguri și frunze și, de asemenea, asigură ca niciun obiect străin, precum ramurile, să nu intre în produsul final. Ceaiul Ahmad folosește doar ceaiuri culese manual.

Calitatea ceaiului

Principala Factorul de succes al ceaiului Ahmad Ti pe piața mondială a devenit calitatea sa excepțională, care este neapărat controlată de toate etapele producției: de la calitatea materiilor prime la calitatea ceaiului, oferit consumatorului la un punct de vânzare cu amănuntul

În ciuda faptului că astăzi ceaiul este cultivat în mai mult de treizeci de țări, compania noastră folosește cele mai bune ceaiuri din Sri Lanka, India și Kenya în amestecurile sale de ceai negru. În verde - doar în condiții climatice ideale și experiență extraordinară, în aceste țări se cultivă ceaiuri de cea mai înaltă calitate.

R. Afshar
Președinte, Ahmad Tea Ltd.

Produsele TM Ahmad Ti sunt produse sub formă de ceai din frunze și pungi de ceai pentru preparare într-o ceainică sau ceașcă. Ceaiul Ahmad este cunoscut pe piața mondială a ceaiului în principal pentru rețetele sale unice de familie, selecția celor mai bune colecții de ceai din diverse plantații, cunoștințe profunde și controlul calității în toate etapele producției de ceai. Compania respectă un standard uniform în toate fabricile sale. Chiar înainte de a licita la licitații de ceai, Ahmad Tea primește mii de mostre de ceaiuri de plantație. Cert este că nu există două loturi identice de ceai. Chiar dacă se recoltează ceaiul din aceeași plantație, acesta va varia în funcție de condițiile meteo, timpul și calitatea colectării, în funcție de modul în care s-au efectuat uscarea, fermentarea și uscarea.

Sarcina acestor testeri este de a alege ceaiuri de plantație care vor crea un amestec similar cu cel de referință. Ceaiurile achiziționate la licitații din diferite țări sunt livrate fabricilor din Sri Lanka, Emiratele Arabe Unite (ceaiuri negre) și China (ceaiuri verzi chinezești). Acolo sunt suplimentar curățate, sortate și apoi amestecate - anumite ceaiuri sunt amestecate în proporțiile aprobate de testerul principal pentru a crea un buchet care se potrivește cu proba de referință. Eșantioanele de referință pentru fiecare amestec Ahmad Ti sunt stocate la sediul din Southampton și sunt actualizate anual după confirmarea asemănării lor de către un comitet al testerului șef, managerului de producție și al președintelui companiei. Ceaiurile aromate cu adaos de ulei de bergamotă, fructe citrice, plante naturale, precum și o varietate de fructe sunt supuse unui control special. Calitatea muncii testerilor de ceai Ahmad este indicată de faptul că ceaiurile acestui brand aromate cu bergamotă sunt considerate cele mai bune din lume.

Înainte de a completa umplutura, TESTERUL TELEFONUL CONTROLELOR FABRICAȚIEI TEA, EL VA VERIFICA SELECTIV ȘI ÎNCEPUT CUMPĂRII CUMPĂRĂTOARE PENTRU TEA DE VÂNZARE

Compania acordă o atenție deosebită protejării produselor sale împotriva falsurilor. Ambalarea de înaltă calitate, etichetarea fiecărui grad cu o bandă de culoare corespunzătoare, ambalaje suplimentare în folie, benzi holografice și alte măsuri asigură protecția mărcii. Achiziționând produse Ahmad Ti, fiecare cumpărător poate fi sigur de calitatea înaltă a ceaiului exclusiv englezesc.

Fabrica de ceai

Principala Factorul de succes al ceaiului Ahmad Ti pe piața mondială a devenit calitatea sa excepțională, care este neapărat controlată de toate etapele producției: de la calitatea materiilor prime la calitatea ceaiului, oferit consumatorului la un punct de vânzare cu amănuntul

Întreprinderea comună ucraineană-britanică „Fabrica de ceai ucraineană Ahmad Tea London” este una dintre cele mai avansate plante de ceai din Ucraina. Produsele sunt ambalate pe linii moderne, modernizate în mod constant, inclusiv două dintre cele mai puternice mașini de umplere IMA C2000 din Ucraina, fiecare capabil să producă până la 600.000 de saci de ceai pe zi. Ceaiul produs de fabrică este protejat de falsuri folosind echipamente de înaltă tehnologie, marcând fiecare ambalaj cu un cod unic care vă permite să urmăriți destinația cu exactitate într-o anumită regiune a țării, precum și să folosiți panglici holografice și folie specială.