Ceașca perfectă de ceai poate rezolva o mulțime de lucruri
5/5 /2023
Tuturor le place să aibă conversații vii și interesante cu cei dragi sau cu colegii la o ceașcă de ceai. Acest articol conține fapte despre ceai care vă vor ajuta să vă surprindeți invitații cu o povestire fascinantă la următoarea dvs. petrecere cu ceai. 1. Ceaiul este deosebit de bogat în elemente benefice pentru sănătate, inclusiv "polifenoli" - antioxidanți care ajută la repararea celulelor și la îndepărtarea multor afecțiuni. Și, contrar credinței populare, nu doar ceaiul verde este benefic. Ceaiurile negru, alb și roșu conțin, de asemenea, flavonoide și polifenoli benefici. 2. Este nevoie de aproximativ 4.000 de frunze mici pentru a obține un kilogram de ceai finit. Plantele de ceai cresc independent în sălbăticie în unele părți ale Asiei, dar pot fi și cultivate. Cel mai bun ceai provine din zonele muntoase și este recoltat manual. Cele mai bune ceaiuri sunt întotdeauna recoltate la anumite momente ale zilei și doar câteva zile pe an. 3. Unele soiuri de ceai cresc și în SUA. Există plantații de ceai insulare în largul coastei Carolinei de Sud și, de asemenea, în Hawaii. În cea mai mare parte, acestea sunt folosite doar pentru consumul intern. 4. În ciuda conținutului de cofeină din ceai - există mult mai puține șanse de supraîncărcare cu cofeină, spre deosebire de băuturile carbogazoase sau de cafea. Nivelul ridicat de antioxidanți din ceai încetinește absorbția cofeinei, ceea ce duce la o creștere mai lentă a cantității de cofeină din organism. 5. Depozitarea ceaiului lângă cafea sau în dulapul cu condimente nu se recomandă categoric. Păstrați ceaiul departe de arome puternice, concurente, pentru a nu afecta aroma delicată a ceaiului. Cel mai bine este să sigilați bine pachetul de ceai deschis de fiecare dată după utilizare. 6. Americanii au încercat primul "Ice Tea" la Târgul Mondial din 1904 din St Louis. Inițial, comerciantul de ceai Richard Blechinden plănuia să ofere participanților mostre gratuite din ceaiul său fierbinte. Dar când s-a instalat căldura, nimeni nu a fost interesat. Vizitatorii îngrijorați de căldură au trecut pe lângă standul său în căutarea unor băuturi răcoritoare. Pentru a economisi timp și a economisi deplasarea, a aruncat o bucată de gheață în ceaiul preparat și a servit primul ceai rece. Acesta a devenit un succes la târg. 7. Pentru a pregăti ceașca perfectă de ceai, cel mai bine este să urmați recomandările de pe ambalaj. Timpul ideal de fierbere depinde de tipul de ceai pe care îl preparați. Nu ignorați această regulă pentru a evita să obțineți o băutură prea tare. Pentru comoditatea dumneavoastră - marca Ahmad Tea are instrucțiuni de preparare a ceaiului sub formă de imagini pe plicul de ceai și pe fiecare plic de ceai, precum și text pe ambalaj. 8. Înainte de a fi folosite ceainicele, ceaiul era consumat într-un mod foarte diferit. În China secolului al III-lea d.Hr., metoda nu era de a prepara frunzele de ceai, ci de a le prăji și de a le transforma într-o pastă, care era apoi fiartă în apă. Băutura rezultată semăna mai degrabă cu o supă. Ceainicul nu era necesar pentru un astfel de proces de gătit. Abia mai târziu, când procesul de preparare a ceaiului a evoluat de la fierberea frunzelor de ceai zdrobite, a apărut tradiția de a folosi seturi de ceai - ceainice și cești. Unul dintre primele ceainice a fost realizat în provincia chineză Jiangsu în anul 1500 d.Hr. din lut Yixing. 9.Ceaiul autentic Darjeeling este cultivat într-o zonă din India, la poalele Munților Himalaya, pe o suprafață de mai puțin de 113 kilometri pătrați. Din acest motiv, Darjeeling este extrem de apreciat și este cunoscut ca fiind "șampania" ceaiului.