Frumusețea Sarah Jane și 76 de kilograme de Orange Jam
5/12 /2019
Britanicii iubesc gem. Gem pe pâine prăjită, fulgi de ovăz, brioșă, tartă și cam așa. Gem englez - nu întotdeauna îmi place gemul nostru. Poate fi vâscoas sau poate fi destul de uscat și dură - așa că trebuie să o tai cu un cuțit. Aceeași substanță poate fi numită atât gem de cuvânt, cât și cuvânt de marmeladă, indiferent de densitatea produsului. În Marea Britanie, gemul se face din fructe de pădure și fructe, ba chiar din legume. De exemplu, există celebrul gem de dovleac. Lavanda se adaugă la multe gemuri - și aceasta nu este deloc o nouă tendință la modă, ci o rețetă tradițională care există de câteva secole. Se crede că cultura gemurilor își are originea în Anglia în prima jumătate a secolului XVIII. Multe rețete au devenit adevărate legende, iar specialiștii culinari care le-au creat au devenit celebri. Deci, de exemplu, ce s-a întâmplat cu Sarah Jane Cooper, care a gătit un lot de gem de portocale pentru magazinul alimentar al soțului ei, Frank Cooper. Era în 1874 la Oxford. Jam-ul a devenit atât de popular încât a permis ca afacerile lui Cooper să crească rapid, nu mai era gătită într-o cratiță din bucătărie, ci în propria fabrică. Jam a început să se numească „Oxford Jam”. Acest gem este produs până în zilele noastre.